Kategorije
Aktuelnosti

Indeks transparentnosti crnogorskih opština

Od ukupno mogućih 100 poena, po indikatorima istraživanja koje je sproveo Centar za građansko obrazovanje (CGO), prosječna ocjena transparentnosti crnogorskih opština za 2019.godinu je 40.76 poena.

Kategorije
Aktuelnosti

Dvije trećine građana smatra da je korupcija dio crnogorske svakodnevice

U Crnoj Gori dvije trećine građana smatra da je korupcija dio svakodnevnice, a strožije zakonske kazne i njihovu jednaku primjenu ocjenjuju kao način rješavanju tog problema.

Kategorije
Aktuelnosti

Smjestimo korupciju u muzej

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je od 11. do 13.marta 2020, u tri crnogorske opštine, organizovao performanse kako bi i na taj način ukazali na problem korupcije na lokalnom nivou. 

Kategorije
Aktuelnosti

Integritet zaposlenih u lokalnim samoupravama od izuzetnog značaja za prevenciju korupcije

Integritet zaposlenih u lokalnim samoupravama je od izuzetnog značaja za preventino djelovanje i borbu protiv korupcije, jer izostanak integriteta dovodi u pitanje i djelotvornost zakona i podzakonskih akata.

Kategorije
Aktuelnosti

Preveniranje i smanjenje korupcije na lokalnom nivou preduslov za kvalitetniji život

Potrebno je akcenat staviti na suštini a ne na formu, planirati manje a raditi više, zaključeno je na otvaranju završne nacionalne konferencije „Smjestimo korupciju u muzej“, koju je organizovao Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Kategorije
Aktuelnosti

Mladi učili o komuniciranju korupcije kroz umjetnost

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je od 7. do 9.februara, u Petrovcu, rad dvije grupe regionalne umjetničke radionice „Umjetnost za socijalnu promjenu – pogled na korupciju“ u okviru projekta Smjestimo korupciju u muzej.

Kategorije
Aktuelnosti

Korupcija na lokalnom nivou se i dalje nesmetano razvija

Na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, Centar za građansko obrazovanje (CGO) poziva crnogorske nadležne institucije da konačno pitanje borbe protiv korupcije stave kao prioritetno, a posebno imajući u vidu devastirajuće posljedice korupcije kojima svakodnevno svjedočimo i ograničenja koja to nosi za ukupni proces demokratizacije i evropeizacije.

Kategorije
Aktuelnosti

Podržana još tri antikoruptivna projekta

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je danas u okviru programa Smjestimo korupciju u muzej! potpisao ugovore sa organizacijama civilnog društva (OCD) kojima su dodijeljena sredstva putem trećeg poziva u okviru konkursa za podršku projektima.

Kategorije
Aktuelnosti

Lokalne vlasti da ne ignorišu zahtjeve građana

Koalicija za transparentnost i borbu protiv korupcije na lokalnom nivou (KUM) podržava napore nevladinih aktivista i građana Ulcinja da zaštite prostor Borove šume i poziva lokalnu vlast u Ulcinju da uvaži glas sopstvenih građana, ali i da se odgovorno odnosi prema resursima koje ova opština ima.

Kategorije
Aktuelnosti

Javni poziv

Javni poziv za učešće na regionalnoj umjetničkoj radionici