Kategorije
Multimedija Video

Smjestimo korupciju u muzej!

   

Kategorije
Multimedija Video

Učinjen čovjek – fenomen društveno prihvatljive korupcije kao dio našeg mentaliteta

Kategorije
Galerija Multimedija

Prezentacija istraživanja javnog mnjenja

Pres konferencija u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO) i Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) povodom predstavljanja nalaza istraživanja javnog mnjenja o korupciji na lokalnom nivou, koje je sproveo IPSOS Strategic marketing za potrebe projekta «Smjestimo korupciju u muzej!», od 29. februara do 7.mata 2020. godine na uzorku od 1.060 punoljetnih ispitanika. Slike sa događaja možete pogledati ovdje.

Kategorije
Galerija Multimedija

Performansi – Podgorica, Budva i Pljevlja

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je od 11. do 13.marta 2020, u tri crnogorske opštine, organizovao performanse kako bi i na taj način ukazali na problem korupcije na lokalnom nivou. U Pljevljima, Budvi i Podgorici, kroz umjetničku provokaciju simbolično je ukazano na one probleme u tim gradovima koji imaju najmanji zajednički imenitelj – korupciju. Slike sa događaja možete pogledati ovdje.

Kategorije
Galerija Multimedija

Smjestimo korupciju u muzej!, završna nacionalna konferencija

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je 10. marta u Hotelu CentreVille organizovao završnu nacionalnu konferenciju “Smjestimo korupciju u muzej! Konferencija je okupila 110 predstavnika Vlade, lokalnih samouprava, nezavisnih institucija, nevladinih organizacija, medija, političkih partija i diplomatskih predstavništava, a pratila nakon izlaganja panelista uslijedila je dinamična diskusija. Slike sa ovog događaja možete pogledati ovdje.

Kategorije
Galerija Multimedija

Umjetnost za socijalnu promjenu – pogled na korupciju, regionalna umjetnička radionica

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je od 7. do 9.februara, u Petrovcu, rad dvije grupe regionalne umjetničke radionice „Umjetnost za socijalnu promjenu – pogled na korupciju“ u okviru projekta Smjestimo korupciju u muzej. Slike sa događaja možete pogledati ovdje.

Kategorije
Galerija Multimedija

Smjestimo korupciju u muzej! – godišnja nacionalna konferencija

Godišnja nacionalna konferenciji o borbi protiv korupcije na lokalnom nivou, u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO). Slike sa događaja možete pogledati ovjde.

Kategorije
Galerija Multimedija

Demokratija i političke partije: kome su odgovorni odbornici – građanima ili partijama?

Panel diskusija „Demokratija i političke partije: kome su odgovorni odbornici – građanima ili partijama?“, koju su organizovali Centar za građansko obrazovanje (CGO) i NVO Aktivna zona sa Cetinja, kao zajedničku aktivnost Koalicije za transparentnost i borbu protiv korupcije na lokalnom nivou (KUM) i Škole demokratije. Slike sa događaja možete pogledati ovdje.

Kategorije
Galerija Multimedija

Dodjela nagrada za najbolji vizuelni prikaz posljedica korupcije

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je, u EU info centru u Podgorici, u okviru projekta Smjestimo korupciju u muzej! dodjelu nagrada za najbolji vizuelni prikaz posljedica korupcije. Slike sa događaja možete pogledati ovdje.

Kategorije
Galerija Multimedija

Potpisivanje ugovora sa OCD čiji su projekti podržani na drugom konkursu

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je danas u okviru programa Smjestimo korupciju u muzej! potpisao ugovore sa organizacijama civilnog društva (OCD) kojima su dodijeljena sredstva putem drugog poziva u okviru konkursa za podršku projektima ovih organizacija u Crnoj Gori u 2018. godini. Slike sa događaja možete pogledati ovdje.